bjerget efterskole

 

Velkommen til Bjerget Efterskole

Express Yourself er en måde at tænke på og en måde at være på! På Bjerget Efterskole hylder vi retten til at være sig selv, og opfordrer dig til at udforske og afprøve dit individuelle udtryk – uanset om du er til Sound, Science, Adventure, Forfatter eller noget helt andet.

Vi er en lille efterskole med plads til cirka 70 elever – og vi skal ikke være flere. På Bjerget har vi et tæt sammenhold, hvor du samtidig møder andre unge, som ikke er som sig selv. Vi tror på, at alle har godt af at blive udfordret – og møde andre livshistorier og måder at se verden på. Det er der mere udvikling i.

Samtidig har vi max 15 elever pr. lærer i hver klasse. Det betyder, at læreren kender og har tid til alle elever og at ALLE dermed bliver dygtigere.

Sammensæt dit personlige hovedfag
På Bjerget Efterskole synes vi, at livet er for stort til kun at have én interesse. Derfor vil vi gerne give dig mulighed for at vælge bredt. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal vælge et eller flere af vores hovedfag, du skal bare vælge mindst 6 timers valgfag eller hovedfag. Så det er helt i orden at sammensætte dit helt personlige hovedfag ved at vælge blandt valgfagene.

Speciale i ADVENTURE
Oplev fornemmelsen af skumsprøjt i ansigtet idet du fanger din første bølge på surfbrættet, følelsen af at være ét med naturen, når din kajak glider lydløst gennem vandet eller spændingen ved at hænge 10m over jorden, med et reb og din kammerat, som din eneste sikkerhed.

Adventure er - surfing, teambuilding, klatring, Kano- og kajaksejlads, orienteringsløb, mountainbike. 

Speciale i FORFATTER
Oplev fornemmelsen af historien der griber dig. Ordene som runger gennem dit hoved, og får en meget større betydning, end hvis det bare havde været tilfældige ord på et ark papir. Det er din første novelle, udgivet på Bjergets eget forlag. 

Forfatter er - mød forfatteren, kreativ skrivning, filmproduktion, genre-kendskab, idéudvikling, journalistik, fortællekunst. 

Speciale i SOUND
Oplev fornemmelsen af lyden der fylder rummet, klangen fra korsangerne og guitarernes forvrængede sound, mens dit beat ligger helt fast, og din sidste sampling laver det perfekte loop. 

Sound er - sammenspil, musikhistorie, nodelære, studieteknik, sangtræning, sampling og elektronisk musik

Speciale i SCIENCE
Oplev fornemmelsen af løsningen på et teknisk problem. Når dine eksperimenter viser dig, at du er på rette vej, og der begynder at tegne sig en skitse til et projekt, som har det helt rigtige vinderpotentiale til den internationale science-konkurrence, du og dit team deltager I. 

Science er - innovation, idéudvikling, højniveau naturfag, iværksætteri og deltagelse i videnskabelige konkurrencer.